Velkommen til Hamar!

Det er ikke uten grunn at byen kalles Idrettsbyen Hamar. Over 60 idrettslag, 12.000 medlemmer hvorav 6.000 aktive barn, i en by med 30.000 innbyggere – tallene taler for seg! Idretten i Hamar har lange tradisjoner og har fostret en rekke profiler, og i dag konkurrerer lokale lag og utøvere på øverste eller nest øverste nivå i mange idretter. Så de unge i Hamar har mange forbilder og mange som inspirerer.

Den rike idrettshistorien er også noe av årsaken til at Hamar har gode arenaer, både innendørs og utendørs, og til at tribunene fylles til alle slags arrangementer. Også OL i 1994 ga et løft for arenaene, da Hamar var vertsby sammen med Lillehammer og Gjøvik og både Vikingskipet og Hamar OL-amfi ble bygget.

Gjennom et stort idrettsmiljø bygges viktig kompetanse, blant annet til å organisere de store arrangementene. Idrettslag i Hamar arrangerer årlig flere av de største turneringene i landet, og bare de siste to åra har Hamar vært vertskap for åtte NM og ett VM. I 2020 blir det dobbelt skøyte-VM med allround og sprint i Vikingskipet, før NM-VEKA 2020 gir Hamar ei aktiv sommeruke med over 40 norgesmesterskap og tusenvis av tilreisende.

Den første Idrettsgallaen ble arrangert i Hamar OL-amfi i 2002, og Hamar har vært vertskap for arrangementet en lang rekke ganger. Vi gleder oss til igjen å ønske Idrettsgallaen velkommen.

Velkommen til Hamar!

Les mer om Hamar OL-amfi. 

Om Idrettsgallaen

Idrettsgallaen sin historie går tilbake til 2002, og den arrangeres for 19. gang i 2020. Arrangementet er et samarbeid mellom NRK, Norsk Tipping og Norges idrettsforbund.

Klikk her for å lese mer.

Aktuelt